چین و پرو در 15 نوامبر (25 آبان)، «بندر چانکای» که یک پروژه در چارچوب همکاری ابتکار کمربند و جاده محسوب میشود و بیش از پیش ارتباطات طولانی و عمیق میان دو کشور را ارتقا خواهد داد، افتتاح کردند. افتتاح این بندر فقط استقرار کمربند و جاده در پرو قلمداد نمیگردد، بلکه تولد یک کریدور جدید زمینی-دریایی آسیا-آمریکای لاتین هم به حساب میآید.
چین به همکاری با پرو برای ساخت یک کریدور زمینی-دریایی میان چین و آمریکای لاتین با بندر چانکای به عنوان نقطه شروع، ادامه خواهد داد.
«پرسی پنا آنجلس» یک فروشنده محلی در مصاحبه با روزنامه «گلوبال تایمز» گفت: ترانزیت کالاهای صادراتی پرو در حال حاضر قبل از رسیدن به چین و دیگر بازارها از طریق پاناما انجام میشود، اما بندر چانکای این امکان را فراهم خواهد کرد تا محصولات تازه پرو با هزینهای بسیار کمتر و سریعتر به شانگهای برسند.
یک نقطه عطف دیگر هم برای همکاری کمربند و جاده چین-آمریکای لاتین در روز چهارشنبه رقم خورد یعنی زمانی که چین و برزیل تصمیم گرفتند میان BRI و راهبردهای توسعه خود برزیل همافزایی ایجاد کنند.
برزیل یکی از معدود کشورهای آمریکای جنوبی است که هنوز به ابتکار کمربند و جاده نپیوسته، فلذا این مجددا نشان دهنده جذابیت روزافزون BRI در میان کشورهای آمریکای لاتین و قدرت آن برای توسعه همکاری است. این همچنین به معنای آن است که ابتکار کمربند و جاده در حال ریشهدارتر شدن در آمریکای لاتین است.
بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین به BRI پیوستهاند به گونهای که 22 کشور از 26 کشور این منطقه که روابط دیپلماتیک با چین دارند، با این کشور در خصوص همکاری کمربند و جاده یادداشت تفاهم امضا کردهاند. این همکاری BRI میان چین و منطقه آمریکای لاتین قرار است بیش از پیش توسعه یابد.
رهبران چین و چندین کشور آمریکای لاتین طی گفتگوهای سطح بالا در حاشیه نشست سران «گروه 20» که به تازگی در ریودوژانیرو برزیل پایان یافت، تلاشها برای توسعه هر چه بیشتر همکاری کمربند و جاده را مورد تاکید قرار دادند.
رهبر چین در دیدار با «خاویر میلی» رئیس جمهور آرژانتین گفت که چین مایل به همکاری با آرژانتین برای ترویج همکاری سطح بالای BRI است. شی جین پینگ در دیدار با «لوئیس آرسه» رئیس جمهور بولیوی نیز وعده ارتقا همکاری سطح بالای کمربند و جاده را مطرح و منافع ملموس همکاری BRI با بولیوی که مطابق با طرح توسعه 2025 این کشور است، مورد تاکید قرار داد.
ابتکار کمربند و جاده و دیگر ابتکارات چین از جمله «ابتکار توسعه جهانی»، در «نشست رهبران اقتصادی اَپک» در لیما و نشست «گروه 20» در ریودوژانیرو که کشورها و مناطق برای همکاری و توسعه بیشتر تلاش کردند، برای بسیاری از اقتصادها در جهان، حتی جذابتر شده بود.
گفتگو با مقامات، خبرنگاران و شهروندان عادی نشان میدهد چین یک حس ثبات را ارائه میکند و مملو از فرصتهای عظیم است و این در حالی است که ایالات متحده ابهامات و تردیدهای اساسی را برای جهان ایجاد کرده است.
همکاری کمربند و جاده چین-آمریکای لاتین در برابر این پس زمینه جهانی و تلاشهای هماهنگ هر دو طرف، در آستانه ورود به مسیر سریع است.
ابتکار کمربند و جاده به دنبال موفقیتش در بسیاری از بخشهای آسیا و آفریقا، قرار است از سد زبانی در آمریکای لاتین عبور کند و به عبارتی مشهور تبدیل شود که بر همکاری برد-برد دلالت دارد.
ورود «ابتکار کمربند و جاده» به مسیر رشد سریع در آمریکای لاتین